Skip to content

Zakelijk goed 2020 voor Rouveen Kaasspecialiteiten

Updated on:
Business
Nieuws
Foto: Koos Groenewold

Foto: Koos Groenewold

Rouveen Kaasspecialiteiten heeft, ondanks corona, een goed 2020 achter de rug.

De netto omzet steeg met 5% naar € 182,5 miljoen. Het saldo dat overbleef voor nabetaling ging omhoog naar € 7 miljoen. Dit blijkt uit het jaarverslag van de coöperatie. Coöperatie Rouveen doet nooit mededelingen over de melkprijs. De goed 240 leden ontvingen echter een iets hogere melkprijs dan in 2019, mede dankzij de nabetaling.

Goede kaasafzet

De onderneming had, net als andere bedrijven, ook last van corona, waardoor extra maatregelen moesten worden genomen en er iets meer ziekteverzuim was. Ook waren er lagere opbrengsten uit de roomverkoop. De kaasafzet maakte het zakelijk gezien echter meer dan goed. Juist in het coronajaar werden meer dan ooit luxere kaassoorten verkocht.

Nieuwe kaassoorten

Onder die kaassoorten waren weer diverse nieuwe varianten. Er wordt jaarlijks fors geïnnoveerd. Zo’n 30% van alle in 2020 verkochte kaassoorten is ontwikkeld tussen 2016 en 2020. Dit betreft zowel kaas van koemelk als van geiten- en schapenmelk. Het bedrijf werkt met meer dan 30 verschillende melkstromen. Het werkt ook aan een nieuw systeem, waarbij afnemers elk hun eigen kaasbak hebben, voor hun eigen exclusieve kaassoort. Rouveen Kaasspecialiteiten noemt dit een pekellokaal à la carte. Hiervoor bestaat al heel veel belangstelling. De meeste kaas wordt gemaakt in de hoofdvestiging in Rouveen, een kleiner deel bij dochterbedrijf Bastiaansen in Molenschot.

Audits

Mede vanwege de vele kaassoorten die worden gemaakt voor allerlei opdrachtgevers, zijn er vaak audits. In 2020 vonden er 26 plaats, veelal onaangekondigd.

Snel delen

Afbeelding
Klaas van der Horst

Voormalig redacteur