Foto: ANP
In dit artikel
Het Israëlische biotechbedrijf BlueTree heeft een methode ontwikkeld om natuurlijke suikers uit vruchtensappen te verwijderen.
BlueTree heeft een overeenkomst gesloten met voedingsbedrijf Prodalim. Blue Tree zorgt voor de apparatuur om suiker uit sinaasappelsap te verwijderen. Prodalim wil daar 100 miljoen liter van produceren en verkopen.
Direct na het persen
Sap van verse vruchten wordt gezien als gezond. Maar het sap kan veel natuurlijke suikers bevatten waardoor de bloedsuikerspiegel flink kan schommelen. Om dat nadeel op te heffen, heeft Blue Tree een technologie ontwikkeld om direct na het persen natuurlijke suiker uit het sap te verwijderen. Het bedrijf is gevestigd in Israël.
Nieuwe generatie vruchtensappen
CEO Yuval Kline spreekt in een interview met de nieuwssite FoodIngredientsFirst van een belangrijke ontwikkeling. “Samen met Prodalin gaan we de volgende generatie vruchtensappen op de markt brengen, die minder suiker bevatten.”
BlueTree is een dochterbedrijf van foodtechbedrijf Fresh-Start. Andere dochterbedrijven zijn Pigmentum dat probeert een techniek te ontwikkelen om planten meer gewenste stoffen te laten produceren, zoals geur- en smaakstoffen, kleurstoffen en eiwitten. Dochterbedrijf ProFuse richt zich op het kweken van vlees. De bedrijven zijn gevestigd in het noorden van Israël waar de overheid een foodtech-regio wil ontwikkelen.