Foto: Erik-Jan Ouwerkerk
In dit artikel
In kantines van Berlijnse universiteiten staat vanaf het wintersemester nog maar beperkt vlees en vis op het menu.
Vlees en vis zullen nog maar 4 procent van het menu uitmaken, de rest zal vegetarisch of veganistisch zijn. Dat bericht het Duitse persbureau DPA.
Klimaatvriendelijker
âHet nieuwe voedingsconcept is vooral ontstaan ââomdat studenten ons steeds benaderden met de wens om het eten in de kantine nog klimaatvriendelijker te makenâ, vertelt Daniela Kummle van Studierendenwerk, dienstverlener voor studenten in Duitsland. In de grote kantines wordt volgens Kummle al bijna 10 jaar dagelijks een veganistische, zogenaamde klimaatmaaltijd geserveerd, gemaakt van verse, seizoensgebonden hoofdingrediënten. Ook waren er al speciale kantines die alleen vegetarische maaltijden serveerden. Universiteiten in Berlijn gaan nu een stap verder. Naast het aanpassen van het menu nemen de universiteiten andere klimaatmaatregelen. Zo heeft de Technische Universiteit Berlijn als doel om in 2045 klimaatneutraal te zijn. Om dit te bereiken, worden onder andere gebouwen aangepast en korte vliegreizen door personeel vermeden.
Curryworst bij Volkswagen
Enkele weken geleden werd bekend dat de Duitse autobouwer Volkswagen de curryworst in één van de kantines in Wolfsburg schrapt en daar alleen nog vegetarische en veganistische voeding zal serveren. Dat zorgde voor gemengde reacties onder de Duitse bevolking.
Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends
Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees
Beperk risico's met betere investeringen
Versterk je ketenpositie met de juiste partners
Versnel innovaties met de nieuwste trends
Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.
Alieke Hilhorst
Wendy Noordzij
Chris Polkamp