Skip to content

Innocent opent sapjesfabriek in haven Rotterdam

Sappenproducent Innocent opent een eigen fabriek die jaarlijks 300 miljoen liter produceert.

Updated on:
Business
Nieuws
Smoothie- en sappenproducent Innocent heeft toegezegd om in 2030 volledig CO2-neutraal te zijn. - Foto: Canva premium

Smoothie- en sappenproducent Innocent heeft toegezegd om in 2030 volledig CO2-neutraal te zijn. - Foto: Canva

Smoothie- en sapjesmerk Innocent heeft deze week in de Rotterdamse haven zijn eerste eigen fabriek geopend, genaamd de blender.

Het drankjesmerk, dat zichzelf profileert met gezonde sappen, bestaat sinds 1999. De productiecapaciteit van de blender is 300 miljoen liter op jaarbasis voor heel Europa. Hiervan is 8 miljoen liter voor de Nederlandse markt. Bij het ontstaan van de productielocatie is duurzaamheid de rode draad. Er is gekozen voor de Rotterdamse haven als vestigingsplaats, omdat de producten en ingrediënten hierdoor veel minder afstand hoeven afleggen. De nieuwe fabriek creëert ruim 200 arbeidsplaatsen. Innocent investeerde € 225 miljoen in een CO2-neutrale en volledig elektrische drankjesfabriek. Groene energie, duurzame logistiek (elektrische vrachtwagens vervoeren sinaasappelsap naar de blender), hergebruik van warmte, een alternatief afvalplan en laag waterverbruik (schoonmaken met lucht) zijn manieren om dat te bereiken.

Voorbeeld van duurzame fabriek

Innocent heeft toegezegd om in 2030 volledig CO2-neutraal te zijn. De mate van duurzaamheid wordt getoetst aan de BREEAM-methode, een manier om duurzaamheid van gebouwen te testen, beoordelen en certificeren. Het bedrijf wil de leerweg hierbij delen met andere bedrijven, ook concurrenten. “De blender moet het voorbeeld worden van een duurzame fabriek”, stelt Innocent.

Food Hub

Het Havenbedrijf Rotterdam wil met de realisatie van de Food Hub (60 hectare) haar positie als grootste West-Europese doorvoerhaven voor producten in de land- en tuinbouwsector verder uitbreiden. Innocent is het eerste voedingsbedrijf dat zich vestigt op de Rotterdamse Food Hub. Komend voorjaar volgen meer bedrijven.

Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends

Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees

Beperk risico's met betere investeringen

Versterk je ketenpositie met de juiste partners

Versnel innovaties met de nieuwste trends

Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Alieke Hilhorst

Alieke Hilhorst

Chris Polkamp

Chris Polkamp

Afbeelding

Wendy Noordzij

Abonneer vanaf €2,50/week

Snel delen

Petra Vos
Petra Vos

Voormalig redacteur