Giel Hermans is de winnaar van Agrarisch Ondernemer 2011. Hermans is actief in de suikermais en rundvlees. - Foto: Bert Jansen
De horecaklanten van Giel Hermans bestellen op zondagavond. De maandag na de roemruchte corona-persconferentie in maart 2020 opent hij zijn mailbox en constateert nul rundvleesbestellingen. âIk denk eerst nog dat het digitale systeem hapert, maar het blijkt waar.â
Ruime marge op vlees voor consument
Die ommezwaai in de afzet heeft hem geen windeieren gelegd. âDe marge op vlees aan consumenten ligt hoger dan het vlees dat naar de restaurants gaat. Het werd een topjaar. Door corona maken consumenten andere keuzes en ik kon daaraan vrij makkelijk voldoen. Ik mag dan wel in 2011 tot Ondernemer van het Jaar zijn gekozen, maar dit heeft weinig met ondernemerschap te maken. Ik heb gewoon geluk gehad.âMis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends
Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees
Beperk risico's met betere investeringen
Versterk je ketenpositie met de juiste partners
Versnel innovaties met de nieuwste trends
Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.
Alieke Hilhorst
Chris Polkamp
Wendy Noordzij