De melk zou dezelfde smaak en textuur hebben als koemelk en ook dezelfde voedingswaarde. Foto: Canva
Het Israëlische bedrijf Imagindairy heeft $â13 miljoen opgehaald bij investeerders.
Het bedrijf ontwikkelt met behulp van fermentatie en gist eiwit dat gelijk staat aan melkeiwit. Het zal het opgehaalde kapitaal gebruiken voor het uitbreiden van de faciliteiten en het team en het vergroten van de R&D-capaciteit. Het bedrijf werkt momenteel samen met zuivelbedrijven om een assortiment zuivelvrije eiwitten op de markt te kunnen brengen. Imagindairy wil de melk in 2023 in de schappen hebben liggen in Israël.
Dezelfde voedingswaade als melk
Het in Tel Aviv gevestigde bedrijf zegt melk te kunnen produceren die gelijk is aan koemelk, maar dat er geen koe voor nodig is. De koe wordt vervangen door micro-organismen die melkeiwitten als caseïne kunnen produceren. De melk zou dezelfde smaak en textuur hebben als koemelk en ook dezelfde voedingswaarde. Daarentegen haalt het bedrijf de cholesterol en de lactose eruit om het product gezonder te maken.
Imagindairy is niet het enige bedrijf dat bezig is met het ontwikkelen van zuivel geproduceerd door micro-organismen. Zo is het bedrijf Those Vegan Cowboys van Jaap Korteweg, bekend als oprichter van de Vegetarische Slager, ook bezig met hetzelfde.
Lees ook: Vegan Cowboys willen koe uit zuivelketen
Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends
Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees
Beperk risico's met betere investeringen
Versterk je ketenpositie met de juiste partners
Versnel innovaties met de nieuwste trends
Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.
Alieke Hilhorst
Wendy Noordzij
Chris Polkamp