Skip to content

Brits zuivelbedrijf legt boeren emissiedoel op

Müller-melk. Het nieuwe doel geldt voor ruim 500 Britse veehouders die via Müller Direct vaste leverancier van het zuivelbedrijf zijn. - Foto: Müller premium

Müller-melk. Het nieuwe doel geldt voor ruim 500 Britse veehouders die via Müller Direct vaste leverancier van het zuivelbedrijf zijn. - Foto: Müller

Het Britse zuivelbedrijf Müller wil dat haar melkveehouders de emissies van broeikasgassen in 2030 met 30% hebben gereduceerd.

Dat kan vooral door minder soja in het veevoer, het gebruik van meer natuurlijke mest en een grotere toepassing van geneticamanagement, stelt Müller, dat eigendom is van het gelijknamige Duitse voedselconcern.

Extraatje voor boeren

Het nieuwe doel geldt voor ruim 500 veehouders die via Müller Direct vaste leverancier van het zuivelbedrijf zijn. “Dit programma helpt boeren om succesvolle en vooruitstrevende bedrijven te hebben, terwijl het tegelijkertijd proactief een reeks belangrijke zaken voor consumenten en klanten aanpakt.” Boeren die aan het programma meedoen, kunnen rekenen op een extra 1 pence (1,17 cent) per liter op de melkprijs. Die premie wordt vanaf volgend jaar elk kwartaal en niet meer één keer per jaar uitbetaald.

96% van de Britten koopt melk

CEO Jon Jenkins: “We weten dat het kopende publiek zorgvuldiger nadenkt over de keuzes die ze maakt, hoe en waar iets wordt gemaakt, de voordelen voor de gezondheid, de waarde die het vertegenwoordigt en hoe het is verpakt. 96% van de Britten koopt melk, dus het end-to-end proces, van de boerderij tot de koelkast, heeft invloed op veel levens en we erkennen onze verantwoordelijkheid om in de hele leverketen het juiste te doen. Hoewel we al een sterk verhaal hebben, moet die hele keten zich aanpassen en harder werken om te voldoen aan de markten die het bedient.”

Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends

Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees

Beperk risico's met betere investeringen

Versterk je ketenpositie met de juiste partners

Versnel innovaties met de nieuwste trends

Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Alieke Hilhorst

Alieke Hilhorst

Afbeelding

Wendy Noordzij

Chris Polkamp

Chris Polkamp

Abonneer vanaf €2,50/week

Snel delen

Afbeelding
Ruud Peijs

Freelance redacteur