Foto: Foto: Albert Heijn, Yasmin Hargreaves
In dit artikel
De voucherregeling voor bedrijven om voedselverspilling tegen te gaan wordt volgend jaar heropend.
Het budget voor 2021 is volledig besteed, meldt de stichting Samen Tegen Voedselverspilling. Met een voucher krijgt een bedrijf de helft van de kosten vergoed van een project tegen voedselverspilling. De andere helft betaalt het bedrijf zelf.
Innovaties stimuleren
De voucherregeling is een initiatief van de stichting Samen Tegen Voedselverspilling, het ministerie van Landbouw, Rabobank en de Regionale Ontwikkelingsmaatschappijen en is bedoeld om innovaties tegen voedselverspilling te stimuleren. Bedrijven kunnen met een voucher experts inschakelen, een business case ontwikkelen of een innovatie opschalen naar productieniveau.
Floor Foods
De laatste voucher van dit jaar is uitgereikt aan Floor Foods in Goes. Het bedrijf verwerkt groente en fruit in crackers. Het uiterlijk van de groente en fruit is niet perfect, maar voor de rest zijn ze van uitstekende kwaliteit. Floor Foods gebruikt voor de verwerking een proces, waarbij groente en fruit op een lage temperatuur vacuüm worden gefrituurd. Zo kunnen krokante boontjes, radijs, bloemkool en aardbeien worden gemaakt. De techniek komt uit Azië. Floor Foods gaat de techniek toepassen met lokale reststromen. Het doel is om het eerste jaar 600 ton groente en fruit te verwerken en binnen 3 jaar 3.000 ton.
Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends
Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees
Beperk risico's met betere investeringen
Versterk je ketenpositie met de juiste partners
Versnel innovaties met de nieuwste trends
Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.
Wendy Noordzij
Chris Polkamp
Alieke Hilhorst