Foto: Canva
Mensen eten doorgaans onvoldoende gevarieerd om alle benodigde voedingsstoffen binnen te krijgen, maar een plantaardig dieet is een goede basis om daar verbetering in aan te brengen.
Gevarieerd voedsel consumeren
Het bedrijf wil consumenten helpen bij de overgang naar plantaardige diëten die divers en voedzaam zijn. Inzicht hierin is verkregen met het onderzoek door wetenschappers Eilander en Neufingerl. âBij alle soorten diëten die zijn onderzocht, van vleeseters tot veganisten, ontdekten we dat mensen niet voldoende gevarieerd voedsel consumeren om alle voedingsstoffen binnen te krijgen die ze nodig hebbenâ, stelt Eilander. âDit onderstreept het belang van het voorlichten van consumenten over het consumeren van een gevarieerde en evenwichtige voeding.âVoedzame plantaardige voedingsmiddelen
Plantaardige diëten bevatten over het algemeen meer vezels, meervoudig onverzadigde vetzuren, foliumzuur, vitamine C, vitamine E en magnesium. Hoewel de eiwitinname lager is dan in voedingspatronen van vleeseters is de hoeveelheid eiwitten die worden geconsumeerd nog steeds ruim binnen de aanbevolen innameniveaus. Volksgezondheidsstrategieën moeten daarom de overgang naar een evenwichtig voedingspatroon stimuleren door beschikbaarheid van een breed scala aan voedzame plantaardige voedingsmiddelen, meent Unilever. Van belang hierbij zijn consumenteneducatie, voedselverrijking en mogelijk aanvulling van voedingssupplementen.Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends
Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees
Beperk risico's met betere investeringen
Versterk je ketenpositie met de juiste partners
Versnel innovaties met de nieuwste trends
Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.
Chris Polkamp
Alieke Hilhorst
Wendy Noordzij