Skip to content

De kortere keten: Eten van eigen oogst in kasrestaurant

In deze serie praten we met bedrijven in de korte keten. In deze aflevering Stadjochies.

Updated on:
Podcast
Sustainable food
Klanten van het restaurant kunnen vanaf hun tafel de groenten zien groeien die op hun bord liggen. - Foto: Stadsjochies

Klanten van het restaurant kunnen vanaf hun tafel de groenten zien groeien die op hun bord liggen. - Foto: Stadsjochies

In deze podcastserie gaan we in gesprek met zes bedrijven die hun producten afzetten in de korte keten. In deze aflevering Stadjochies. Midden in Utrecht staat een grote kas, met daarin het zogenoemde kasrestaurant. Met eigen oogst een restaurant runnen is op dit moment de kern, maar de ideeën reiken verder.

Dat restaurant Stadsjochies inzet op lokale productie wordt direct duidelijk wanneer je het kasrestaurant bezoekt. “Het restaurant staat in een groene oase, vol met planten en kruiden”, vertelt Tony van der Hulst, mede-eigenaar van Stadsjochies. “Bij de meeste restaurants krijg je een bord voorgeschoteld en zie je misschien de keuken, maar hier zie je vanaf je tafel de groenten groeien die op je bord liggen. Af en toe zie je zelfs de chef naar buiten rennen om nog snel wat te halen wanneer we net te weinig geoogst hebben.”

Beluister het hele verhaal van Stadsjochies in de podcast:

Door: Sander Beukers en Lieske Brinkhuis

Snel delen