Skip to content

Aldi gaat brood verkopen van Nederlandse tarwe

Het meel wordt vervolgens door drie Nederlandse bakkerijen gebruikt als basis voor  Bakkersgoud.

Updated on:
Nieuws
Sustainable food
Foto: ANP

Foto: ANP

Supermarktketen Aldi gaat brood verkopen van Nederlandse bodem. De zogenoemde boerenbroden worden verkocht onder het Bakkersgoud-assortiment, dat Aldi sinds eind 2018 heeft.

De broden zijn gebakken van Nederlandse tarwe. De tarwe wordt gemalen door de Waddenmolen in het Groningse Uithuizermeeden. Het meel wordt vervolgens door drie Nederlandse bakkerijen gebruikt als basis voor het Bakkersgoud-brood. Volgens Aldi ontstaat zo een korte, transparante en duurzame keten. 

Samenwerking met Nederlandse baktarwe-boeren intensiveren

Volgens een woordvoerder van Aldi bestaat momenteel een kwart van het dagverse broodassortiment uit brood dat is gebakken met 100% Nederlandse tarwe, dat wordt gemalen door de Waddenmolen en gebakken door Nederlandse bakkers. “Ook het overige dagverse broodassortiment wordt dagelijks vers gebakken door de Nederlandse Aldi-bakkers. De komende jaren gaan we de samenwerking met de Nederlandse baktarwe-boeren intensiveren en kijken hoe we het Bakkersgoud-concept ook over andere broodcategorieën kunnen uitrollen.”

Snel delen

Jan Engwerda
Jan Engwerda

Voormalig redacteur