Skip to content

Korte keten Goei Eete stopt, webshop gaat door

De activiteiten van het Tilburgse bedrijf gaan online verder via een webshop.

Updated on:
Nieuws
Sustainable food
De nieuwe eigenaar van Goei Eete, Corné van Roessel. Hij neemt de marktactiviteiten van de boodschappenservice uit Tilburg over. - Foto: Peter Roek premium

De nieuwe eigenaar van Goei Eete, Corné van Roessel. Hij neemt de marktactiviteiten van de boodschappenservice uit Tilburg over. - Foto: Peter Roek

Boodschappenservice Stichting Goei Eete stopt. De activiteiten van het Tilburgse bedrijf gaan online verder via een webshop.

De Stichting stopt omdat zij te weinig consumenten aan zich kon binden en daardoor niet de doelstellingen van een nieuwe voedselketen heeft kunnen behalen. “Ondanks vele initiatieven onzerzijds zijn we tot de conclusie gekomen dat het ons in de huidige maatschappij niet zou lukken de door ons beoogde structurele duurzame verandering door het verenigen van consumenten/burgers te realiseren,” schrijft de Goei Eete in een verklaring. De marktactiviteiten zijn begin dit jaar overgedragen aan Corné van Roessel, eigenaar van boerderijwinkel Walhoeve en al jaren nauw betrokken bij Goei Eete. De klanten van Goeie Eete kunnen nog steeds hun lokale boodschappen blijven bestellen.

Werkgroep

De Stichting benadrukt niet te stoppen door financiële problemen. “Integendeel, het afgelopen jaar liet juist een mooie groei zien,” stelt voormalig voorzitter van de Stichting Hans Alberts. In 2020 verdubbelde de omzet zelfs. Van Roessel wil een werkgroep oprichten om de doelstellingen van Goei Eete te behalen.

Voorloper

Goeie Eete werd opgericht in 2009 in Tilburg en was een van de eerste lokale boodschappenservices. Samen met 24 lokale boeren probeerde Goei Eete een andere voedselketen te bewerkstelligen. De consument kon iedere week boodschappen bestellen en die dan op donderdag of vrijdag afhalen bij een afhaalpunt. Vanaf 2012 leverde Goei Eete wekelijks lokale producten aàn de 12 ophaalpunten in Midden-Brabant.

Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends

Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees

Beperk risico's met betere investeringen

Versterk je ketenpositie met de juiste partners

Versnel innovaties met de nieuwste trends

Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Chris Polkamp

Chris Polkamp

Alieke Hilhorst

Alieke Hilhorst

Afbeelding

Wendy Noordzij

Abonneer vanaf €2,50/week

Snel delen

Alieke Hilhorst
Alieke Hilhorst

Redacteur