Een plantaardige burger. Foto: Canva
Onderzoekers van Wageningen University & Research hebben een 3D-geprinte pasta van plantaardige olie en erwteneiwit ontwikkeld.
Eerst hebben we ons gericht op het creëren van de perfecte sappige structuur, de volgende stap is smaakHet mengsel in productie nemen als een van de ingrediënten in een plantaardige burger is de volgende stap. Daaraan werken de onderzoekers samen met de vleesvervangersindustrie. Deze samenwerking richt zich vooral op het smaakvol verwerken van de vette eiwitpasta in vleesvervangers. âEerst hebben we ons gericht op het creëren van de perfecte sappige structuur, de volgende stap is smaak.â Ook onderzoeken ze de mogelijkheden om vetvezels aan te maken en vitamines toe te voegen.
Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends
Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees
Beperk risico's met betere investeringen
Versterk je ketenpositie met de juiste partners
Versnel innovaties met de nieuwste trends
Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.
Wendy Noordzij
Alieke Hilhorst
Chris Polkamp