Tom Grobben van De Nieuwe Melkboer. - Foto: Hans Prinsen
Agrifirm gaat samenwerken met De Nieuwe Melkboer, dat sojadrinks maakt van Nederlandse sojabonen.
Nieuw sojaras
Agrifirm gaat De Nieuwe Melkboer ondersteunen in het ontwikkelen van een sojaras dat goed gedijt in het Nederlandse klimaat en geschikt is voor verwerking in consumentenproducten. De partners zoeken naar zowel een zo hoog mogelijk economisch als ecologische rendement, waarbij rekening wordt gehouden met CO2-emissies en biodiversiteit. Ook andere lokale eiwitgewassen, zoals haver en veldbonen die kunnen worden verwerkt in plantaardige zuivel, worden onderzocht. Volgens Tom Grobben van De Nieuwe Melkboer is de samenwerking met Agrifirm een belangrijke stap in de opschaling, om zo meer boeren als consumenten te laten profiteren van plantaardige zuivel.Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends
Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees
Beperk risico's met betere investeringen
Versterk je ketenpositie met de juiste partners
Versnel innovaties met de nieuwste trends
Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.
Wendy Noordzij
Alieke Hilhorst
Chris Polkamp