Skip to content

Jos Havekotte: ‘Vegan broodbeleg niet ongezonder dan vleeswaren’

In deze videoreeks duiken we de keuken in met Jos Havekotte over vegan broodbeleg.

Updated on:
Video
Innovatie

Plantaardige vleeswaren en vegan kaas zijn vaak sterk bewerkte producten. Dat geldt ook voor vleeswaren.

“Dierlijke vleeswaren staan ter discussie, er zit relatief veel zout in en er wordt een conserveermiddel gebruikt dat in te grote hoeveelheden kankerverwekkend kan zijn”, zegt ex-slager en innovatiemanager Jos Havekotte. Hoewel de toevoeging van het conserveermiddel gebonden is aan maximale, veilige concentraties, kunnen er bij consumenten wel zorgen over zijn. “Met die kritische punten op de vleeswaren, hebben we met dit plantaardig broodbeleg niet veel te maken”, aldus ex-slager en innovatiemanager Jos Havekotte.

In deze videoreeks duiken we de keuken in met Jos Havekotte en lichten we elke week een onderwerp toe binnen de eiwittransitie. In de tweede aflevering praten we over vegan broodbeleg. Havekotte benoemt het verschil tussen plantaardig en dierlijk broodbeleg, de grondstoffen die worden gebruikt en de E-nummers waar hij mee werkt.

Snel delen

Afbeelding
Iris Hofman

Audiovisueel redacteur