Skip to content

Groupe Avril wil veehouders steunen

Updated on:
Business
Nieuws
Vrachtwagen bij een fabriek van Saipol. Het bedrijf haalt alle grondstoffen uit Frankrijk zelf. - Foto:  Frederic Janisset/ASK Images premium

Vrachtwagen bij een fabriek van Saipol. Het bedrijf haalt alle grondstoffen uit Frankrijk zelf. - Foto: Frederic Janisset/ASK Images

De Franse specialist in olie- en eiwithoudende gewassen Groupe Avril gaat er, ook via haar veevoerbedrijf Sanders, bij de overheid op aandringen om zo snel mogelijk maatregelen te nemen om de problemen voor veehouders door de oorlog in Oekraïne op te vangen.

Ook wil Groupe Avril de beschikbaarheid van ‘vergelijkbare grondstoffen’ voor voer voor de verschillende veehouderijen waar mogelijk verzekeren. “De veevoersector ondervindt ernstige gevolgen van de grote stijging van de grondstoffenprijzen en de productiekosten, die ondraaglijk zijn voor de Franse veesectoren, alsmede door de onderbreking van de aanvoer van bepaalde voor veevoer essentiële grondstoffen”, aldus Groupe Avril.

Belang van voeding

Algemeen directeur Jean-Philippe Puig: “De actuele gebeurtenissen komen bovenop de al sterke stijging van de agrarische grondstoffenprijzen. Dit toont nogmaals het belang van voeding en de rol die de Franse sectoren spelen in onze bevoorrading. We vervolgen vastberaden onze weg omdat we gezamenlijk, door de agrarische producties op te voeren, de soevereiniteit op het gebied van voedsel, landbouw en energie op het Europese continent versterken.”

Voedingsolie

Wat betreft de voedingsolie, met name het merk Lesieur, haalt alle grondstoffen uit Frankrijk zelf. “We willen de consument dan ook geruststellen wat betreft de beschikbaarheid ervan.” Dochterbedrijf Saipol, dat de helft van de olie- en eiwithoudende gewassen in Frankrijk verwerkt, heeft al besloten om de hele productie aan zonnebloemolie in te zetten voor de voedselmarkt en niet voor energiedoeleinden.

Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends

Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees

Beperk risico's met betere investeringen

Versterk je ketenpositie met de juiste partners

Versnel innovaties met de nieuwste trends

Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Afbeelding

Wendy Noordzij

Chris Polkamp

Chris Polkamp

Alieke Hilhorst

Alieke Hilhorst

Abonneer vanaf €2,50/week

Snel delen

Afbeelding
Ruud Peijs

Freelance redacteur