Foto: Canva
De consumptie van pluimveevlees is vorig jaar in Duitsland met 1,7% gedaald naar 21,9 kilo per persoon. Dat blijkt uit voorlopige cijfers van het statistische bureau Destatis en het agentschap voor landbouw en voedsel BLE.
Hoewel de consumptie van pluimveevlees in 2021 terugliep, werd er wel meer kip gegeten. Per persoon werd 15,6 kilo kip genuttigd en dat is 0,6% meer dan in 2020. Het aandeel kip in de totale pluimveevleesconsumptie steeg daardoor voor het eerst tot boven de 70%. In het afgelopen jaar werd vooral minder kalkoen gegeten.
Pluimveevleesproductie
De pluimveevleesproductie daalde vorig jaar in Duitsland wat sterker dan de consumptie; met 2,4% naar 1,76 miljoen ton. Door met name een verdere teruggang in de export van slachtrijpe dieren (-6,3% t.o.v. 2020) liep de beschikbaarheid aan pluimveevlees op de binnenlandse markt toch weer in de pas met een totale Duitse consumptie van 1,82 miljoen ton (-1,7%).