Ongepasteuriseerd en dubbel gefermenteerd, dat klinkt eng maar dat is het zeker niet volgens Susanne de Raaij van het bedrijf Biobite Foodlab BV.
De Raaij produceert water kefir en kombucha voor consumenten die een gezond alternatief zoeken voor bijvoorbeeld frisdrank. Zij verkoopt dit onder de naam Kefiaar water en Kombuchi.
Afzetkanalen Biobite Foodlab
Susanne de Raaij is natuurvoedingsdeskundige en begon acht jaar geleden met het bedrijf Biobite Foodlab BV. Haar afzetkanalen zijn onder andere biologische groothandel Udea en biosupermarkt Odin. Daarnaast heeft ze een nieuwe inkomstenstroom gevonden bij het initiatief Boeren & Buren. Naast de gefermenteerde dranken, produceert zij ook plantaardige burgers en krachtkoeken. Dit doet zij samen met een team studenten Voedingsmiddelentechnologie.
In deze video vertelt De Raaij onder meer over het verschil tussen Kefir en Kombucha en wat hier de gezondheidsaspecten van zijn.
Bekijk meer F&A Updates via FoodAgribusiness.nl/video