Vooral de mogelijkheid om wild uit eigen streek af te nemen, spreekt de consument bijzonder aan. Foto: Canva
Het eten van wild wordt in Nederland steeds populairder, merkt de Koninklijke Nederlandse Jagersvereniging.
Jachtopleiding in trek
Het bemachtigen van âje eigen stukje vleesâ is een van de redenen waarom mensen graag de jachtcursus willen volgen, aldus Ruifrok. Stichting Jachtopleidingen Nederland (SJN) biedt hiervoor een jachtopleiding aan. Deze opleiding begint in november en bood de afgelopen jaren plaats aan gemiddeld 900 cursisten. Met meer dan 1.150 cursisten was de opleiding afgelopen jaar volledig volgeboekt. Het percentage jongeren onder de 36 jaar dat de jachtopleiding volgt, is de afgelopen jaren licht gestegen van 337 in 2004-2005 naar precies 625 jongeren het afgelopen seizoen. Het percentage vrouwelijke cursisten is ook licht toegenomen van 13 naar 15%.Interesse voor jagen geeft aan dat deze generatie blijvend verantwoordelijkheid neemt voor de eigen impact op onze leefomgevingDe cijfers laten een trend zien, zegt Andreas Dijkhuis namens de Stichting Jachtexamens. âDe interesse voor jagen geeft aan dat deze generatie blijvend verantwoordelijkheid neemt voor de eigen impact op onze leefomgeving. Ik zie jagers de verbinding maken met duurzaamheid, natuur, landbouw en eerlijk vlees. En tussen platteland en stad. Prachtig!â
Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends
Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees
Beperk risico's met betere investeringen
Versterk je ketenpositie met de juiste partners
Versnel innovaties met de nieuwste trends
Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.
Alieke Hilhorst
Wendy Noordzij
Chris Polkamp