Weggegooide broden en broodjes. In Nederland worden dagelijks 700.000 broden per dag te veel gebakken. - Foto: Canva
De bakkerijsector wil minder brood verspillen. Het doel is om de verspilling met de helft te verminderen in 2030. Dat kan door betere afspraken te maken in de keten, meldt de stichting Samen Tegen Voedselverspilling.
Broodverspilling voorkomen
Het actieplan is een initiatief van het Circular Food Center. Er doen veel partijen aan mee, zoals Amarant Bakkers, Bakkerij Fuite, European Bakery Innovation Centre van Sonneveld en de Nederlandse Vereniging voor de Bakkerij (NVB). De stichting Samen Tegen Voedselverspilling is de uitvoerder van het actieplan. Ook consumenten verspillen veel brood. Daarom lanceerde Samen Tegen Voedselverspilling samen met het Voedingscentrum onlangs een consumentencampagne om broodverspilling thuis te voorkomen. Daarvoor werden stickers op broden geplakt met de tekst: âEet jij ook elke boterham?â Dit wordt een aantal keren per jaar ingezet in samenwerking met bakkers en supermarkten.Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends
Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees
Beperk risico's met betere investeringen
Versterk je ketenpositie met de juiste partners
Versnel innovaties met de nieuwste trends
Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.
Wendy Noordzij
Chris Polkamp
Alieke Hilhorst