Skip to content

Franse supermarkt haalt biologische partners binnen

Updated on:
Nieuws
Sustainable food
Carrefour werkt al met 3.400 Franse biologische producenten via contracten met hun sectororganisaties. - Foto: ANP

Carrefour werkt al met 3.400 Franse biologische producenten via contracten met hun sectororganisaties. - Foto: ANP

De Franse supermarktonderneming Carrefour heeft levercontracten getekend met elf biologische sectoren waar het bedrijf nog geen zaken mee deed.

“Die multipartijcontracten en meerjarige contracten stellen Carrefour in staat om meer hoogkwalitatieve Franse biologische producten te leveren en tegelijkertijd de producenten zichtbaarheid op de lange termijn te bieden”, stelt een woordvoerder van de onderneming.

Vaste volumes over langere periodes

Carrefour, een van de grootste supermarktbedrijven ter wereld, werkt al met 3.400 Franse producenten van biologische voedingswaren via contracten met hun sectororganisaties. Van hun producten worden er ruim 1.200 in de winkels aangeboden onder het merk Carrefour Bio. Het winkelbedrijf biedt de leveranciers daarbij de zekerheid van vaste volumes over een langere periode.

Daar komen nu nieuwe groepen producenten van onder meer witte bonen, aardbeien, abrikozen, aardappelen, meloenen, trostomaten en aubergines bij. Carrefour heeft ook een contract getekend met het Spaanse Agricommerce voor het samen verder ontwikkelen van het aanbod aan biologische citrusvruchten.

Snel delen

Afbeelding
Ruud Peijs

Freelance redacteur