Skip to content

EU subsidieert strijd tegen voedselverspilling

De Europese Commissie heeft een subsidieregeling opengesteld voor initiatieven die voedselverspilling verminderen.

Updated on:
Nieuws
Sustainable food
De Commissie schat dat ieder jaar ongeveer 88 miljoen ton voedsel wordt verspild. - Foto: Canva/Suwanb Getty Images premium

De Commissie schat dat ieder jaar ongeveer 88 miljoen ton voedsel wordt verspild. - Foto: Canva/Suwanb Getty Images

De Europese Commissie heeft een subsidieregeling opengesteld voor initiatieven die voedselverspilling verminderen. De Commissie stelt € 2.250.000 beschikbaar voor de regeling. Inschrijven is mogelijk tot en met 20 september.

De subsidieregeling komt voort uit de Farm-to-Forkstrategie van de Commissie, die bedoeld is om de Green Deal te realiseren. Het plan van de Commissie heeft als doel dat de EU in 2050 een klimaatneutrale en circulaire economie is. Volgens de Commissie is het tegengaan van voedselverspilling een van de belangrijkste actiepunten in de EU-strategie om voedselsystemen ‘eerlijk, gezond en milieuvriendelijk te maken’.

De Commissie schat dat ieder jaar ongeveer 88 miljoen ton voedsel wordt verspild in de hele keten. Dat levert een schadepost op van € 143 miljard. De Commissie noemt in de verantwoording van de subsidieregeling nog een motief. “Het verminderen van voedselverspilling verlaagt het gebruik van grondstoffen om het voedsel te produceren, evenals de milieu- en klimaatimpact.”

Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends

Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees

Beperk risico's met betere investeringen

Versterk je ketenpositie met de juiste partners

Versnel innovaties met de nieuwste trends

Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Afbeelding

Wendy Noordzij

Chris Polkamp

Chris Polkamp

Alieke Hilhorst

Alieke Hilhorst

Abonneer vanaf €2,50/week

Snel delen

Jan Engwerda
Jan Engwerda

Voormalig redacteur