Volgens The Protein Brewery zal de ervaring van Sue Garfitt in de voedingssector en specifiek in de plantaardige voedingssector het bedrijf helpen het bedrijf te laten groeien. Foto: The Protein Brewery
In dit artikel
Het Nederlandse bedrijf The Protein Brewery krijgt een nieuwe CEO.
Voormalig CEO van Alpro, Sue Garfitt, wordt de nieuwe topvrouw van het bedrijf. De onderneming, die eiwitingrediënten maakt uit schimmels door middel van fermentatie (mycoproteïnen), bereidt zich voor om de markt op te gaan. De nieuwe directeur zal âde volgende fase van de ontwikkeling van het bedrijfâ gaan leiden.
Ervaring van Garfitt
Volgens The Protein Brewery zal de ervaring van Garfitt in de voedingssector en specifiek in de plantaardige voedingssector het bedrijf helpen het bedrijf te laten groeien. âZe heeft een brede en vrij unieke ervaring, zowel uit de voedingssector in het algemeen als, meer specifiek, een indrukwekkende staat van dienst in het pionieren op het gebied van plantaardig, en heeft de toon gezet voor wat plantaardig vandaag de dag is. Sue weet een verhaal op de markt te brengen en het bedrijf te laten groeienâ, aldus voorzitter van de raad van bestuur van het bedrijf, Bente Korsgaard Andersen.
3.000 kilo per week
Momenteel is de eerste commerciële scale-up productielocatie in aanbouw. Die zal naar verwachting in het tweede kwartaal van 2023 klaar zijn. De productiecapaciteit groeit dan van de huidige 100 kilo per week naar 3.000 kilo per week. The Protein Brewery heeft tevens een aanvraag liggen bij de Europese Commissie voor het op de markt brengen van het eiwitproduct uit schimmels, Fermotein.
Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends
Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees
Beperk risico's met betere investeringen
Versterk je ketenpositie met de juiste partners
Versnel innovaties met de nieuwste trends
Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.
Wendy Noordzij
Alieke Hilhorst
Chris Polkamp