Foto: Canva
In dit artikel
DMK breidt het vegan assortiment uit met een plantaardig kaasalternatief voor industriële afnemers.
Een compleet en duurzaam productassortiment
âWij willen onze klanten een compleet en duurzaam productassortiment biedenâ, zegt Ingo Müller, CEO van de DMK Group. âMet ons veganistisch kaasalternatief bieden we onze klanten de mogelijkheid om naast ons kernassortiment ook veganistische producten te kiezen. Ondanks de lastige omstandigheden in de foodretail â lees inflatie â hebben wij een succesvolle start gemaakt met onze veganistische dessertlijn. Daarmee scoren we hoog vanwege de uitstekende smaak van de producten â en dat is precies waar we ook in het kaassegment willen instappen.â Lees ook: DMK: plantaardig is must, maar geen volledige vervanging Volgens Müller is een plantaardige kaas die moet lijken om klassieke kaas veel moeilijker te ontwikkelen dan bijvoorbeeld haverdranken of andere plantaardige alternatieven. Dat het bedrijf veel ervaring heeft in het maken van kaas, is volgens hem een voordeel.Velander
Het kaasalternatief krijgt de naam Velander, wat een toespeling is op de vegan aard en op de band met de landbouw en landbouwcoöperatie. Het product wordt geproduceerd in de grootste kaasproductielocatie van het bedrijf in Edewecht, Nedersaksen. Hier wordt dagelijks ruim 3 miljoen liter melk tot kaas verwerkt. DMK heeft er een aparte extra productieruimte voor gemaakt. Lees ook: Ontwikkelingen in plantaardige kaas gaan hardMis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends
Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees
Beperk risico's met betere investeringen
Versterk je ketenpositie met de juiste partners
Versnel innovaties met de nieuwste trends
Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.
Alieke Hilhorst
Wendy Noordzij
Chris Polkamp