De toevoeging van de plantaardige omega 3-vetzuren heeft een toepassing in vlees-, vis- en zuivelvervangers, maar ook in bakproducten. - Foto: Canva
DSM heeft goedkeuring gekregen van de Europese Commissie voor hun plantaardige alternatief van omega 3-vetzuur. Lifeâs Omega, zoals het product heet, mag worden gebruikt in humane voeding zoals visvervangers.
Neutraler van smaak dan visolie
De omega3-vetten worden uit gefermenteerde zeewier gehaald en hebben een neutralere smaak dan visolie. Volgens DSM wordt het steeds belangrijker voor consumenten dat voeding ook de goede voedingswaarde bevat en duurzaam is. Verschelling: âTot nu toe was er altijd nog een grote nutriëntenkloof in vis- en vleesvervangers. Door de goedkeuring van Lifeâs Omega kan dit gedicht worden en worden deze producten ook gezonder.â Volgens onderzoeksbureau IRI was de retailomzet van visvervangers in 2021 â¬Â 1 miljoen. De categorie is in Nederland vrij bescheiden.Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends
Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees
Beperk risico's met betere investeringen
Versterk je ketenpositie met de juiste partners
Versnel innovaties met de nieuwste trends
Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.
Alieke Hilhorst
Chris Polkamp
Wendy Noordzij