Foto: Canva
Het eten van aardappelen heeft geen effect op het risico op hart- en vaatziekten.
Aardappelen zijn zelfs een van de belangrijkste bronnen van kalium in het Amerikaanse dieetDe onderzoekers ontdekten dat mensen die de meeste aardappelen eten, 25% meer groenten en fruit consumeerden dan degenen die minder aardappelen eten. Volgens de onderzoekers volgden de mensen met een hoge aardappelconsumptie beter de voedingsrichtlijnen van de Amerikaanse overheid. Volgens hoofdonderzoeker Lynn Moore zijn aardappelen rijk aan kalium, magnesium en voedingsvezels. âDie beschermen tegen hartaanvallen en beroertes. Aardappelen zijn zelfs een van de belangrijkste bronnen van kalium in het Amerikaanse dieetâ, zegt hij in een interview met de Alliance for Potato Research and Education (APRE).
Veel bewegen
Moore wijst op het belang van veel bewegen. âFysiek actieve volwassenen hebben een lager risico om diabetes type 2 te ontwikkelen. Onze bevindingen benadrukken het belang van gezonde voeding en levensstijl als het gaat om het risico op hart- en vaatziekten.â De onderzoekers beoordeelden het effect van de totale aardappelconsumptie en keken ook naar de consumptie van gefrituurde versus niet-gefrituurde aardappelproducten. Ook is gekeken naar het effect van andere voedingsgewoonten en leefstijl.Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends
Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees
Beperk risico's met betere investeringen
Versterk je ketenpositie met de juiste partners
Versnel innovaties met de nieuwste trends
Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.
Wendy Noordzij
Chris Polkamp
Alieke Hilhorst