Foto: Canva
In dit artikel
Unilever lanceert mogelijk binnen een jaar ijs met daarin zuiveleiwitten die gemaakt zijn met precisiefermentatie. Dat schrijft persbureau Bloomberg. Daarmee zou het één van de eerste grote voedingsbedrijven kunnen zijn die producten op de markt brengt van âkoevrije zuivelâ.
DNA inbrengen
Bij precisiefermentatie is sprake van het gebruik van micro-organismen (schimmels, bacteriën of gisten) voor de productie van melkeiwitten. Bij de micro-organismen is een stukje DNA ingebracht dat ze aanzet tot de productie van een specifieke stof onder invloed van fermentatie. Tot nu toe heeft alleen de VS zuivelalternatieven die gemaakt zijn met behulp van deze technologie goedgekeurd. Daar zijn producten te koop van het merk Perfect Day.Positioneren van producten
Een onderzoeker van Unilever vertelde dat het ook een vraagstuk is hoe de producten richting de consument te positioneren. Dit omdat het bij veel mensen onbekend is en omdat het voor sommigen weerstand oproept vanwege de âniet-natuurlijkeâ manier van melkeiwitten produceren. Lees meer over precisiefermentatie voor de productie van melkeiwitten: Micro-organismen als nieuwe fabriekjes van melkeiwittenMis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends
Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees
Beperk risico's met betere investeringen
Versterk je ketenpositie met de juiste partners
Versnel innovaties met de nieuwste trends
Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.
Chris Polkamp
Wendy Noordzij
Alieke Hilhorst