Suikerbieten komen bij de fabriek voor verwerking. - Foto: Peter Roek
Cosun Beet Company introduceert een ingrediënt uit suikerbietenpulp dat gebruikt kan worden in vleesvervangers. Het is een functioneel ingrediënt dat zorgt voor structuur en sappigheid in vleesalternatieven.
Suikerbietenpulp
CEO Paul Mesters. âOns bedrijf werkt aan plantaardige oplossingen voor een duurzame, klimaatvriendelijke toekomst. Afval bestaat bij ons niet: we benutten alle zijstromen van onze suikerproductie optimaal. Suikerbietenpulp wordt bijvoorbeeld al gebruikt in papier en als grondstof voor biobased ingrediënten voor cosmetica. Ik ben er trots op dat het nu ook de basis kan vormen voor een plantaardig ingrediënt voor vleesvervangers.â Lees ook: Marcel van der Vaart (Cosun): âCosun Protein kan groot wordenâMis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends
Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees
Beperk risico's met betere investeringen
Versterk je ketenpositie met de juiste partners
Versnel innovaties met de nieuwste trends
Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.
Chris Polkamp
Alieke Hilhorst
Wendy Noordzij