Het RIVM werkt ook aan een voorstel voor criteria aan kant-en-klaarmaaltijden. - Foto: Monkey Business Images
Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) doet onderzoek naar nieuwe criteria om het aanbod in horeca en catering gezonder te maken. Dat vertelde Eveline Martens van het RIVM tijdens de inspiratiesessie Nationale Aanpak Productverbetering (NAPV) voor out-of-home en kant-en-klaar.
Nationaal Preventieakkoord
De NAPV is de opvolger van het Akkoord Verbetering Productsamenstelling (AVP), dat eind 2020 afliep. Een groep wetenschappers van het RIVM, het Voedingscentrum en HAS Hogeschool ontwikkelden een methodiek en criteria voor 14 verschillende productgroepen om deze gezonder te maken. Dit in navolging van het Nationaal Preventieakkoord. Dit betekent: minder vet, suiker en zout in voedingsmiddelen. De NAPV is niet verplicht.Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends
Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees
Beperk risico's met betere investeringen
Versterk je ketenpositie met de juiste partners
Versnel innovaties met de nieuwste trends
Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.
Wendy Noordzij
Chris Polkamp
Alieke Hilhorst