Productie van mozzarella. - Foto: Canva
De Belgische zuivelcoöperatie Milcobel gaat de wei die vrijkomt uit de mozzarellaproductie leveren aan Arla Foods Ingredients.
Arla gaat de grondstof gebruiken voor de productie van gespecialiseerde ingrediënten voor premium eiwitproducten. Zo haalt het bedrijf er melkvetglobulemembraan uit voor babyvoeding en weiproteïnehydrolysaten voor medische voeding.
Henrik Andersen, CEO van Arla Foods Ingredients, zegt: âHet uitgangspunt voor deze overeenkomst was de groeiende vraag naar hoogkwalitatieve, gespecialiseerde proteïne-ingrediënten. We kozen voor een samenwerking met Milcobel vanwege de hoge standaarden die het hanteert en de bevoorradingszekerheid die het bedrijf weet te bieden.â
De wei die vrijkomt bij de productie in de fabriek in Langemark wordt momenteel geleverd aan de feed- en foodindustrie. Vanaf 2024 zal de wei in andere producten gebruikt worden.
Investeren in aanpassingen fabriek
Voor de samenwerking moet Milcobel investeringen doen voor het aanpassen van de fabriek. Zo moet er een âaanzienlijk bedragâ geïnvesteerd worden in de ultrafiltratie voor de wei. Deze fabrieksaanpassingen zullen ook invloed hebben op de productie van mozzarella, zo vertelt Francis Relaes, Managing Director van Milcobel Premium Ingredients aan nieuwssite Vilt.be. âDe benodigde aanpassingen in de fabriek hebben als gevolg dat de kwaliteit van mozzarella nog verder omhooggaat waardoor ook hier meer afzetmogelijkheden ontstaanâ.
Milcobel verwacht dat de meerwaarde die uit de wei kan worden gehaald tot â¬Â 1 extra melkgeld oplevert voor leden-melkveehouders.
Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends
Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees
Beperk risico's met betere investeringen
Versterk je ketenpositie met de juiste partners
Versnel innovaties met de nieuwste trends
Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.
Wendy Noordzij
Chris Polkamp
Alieke Hilhorst