Plantaardige kaas komt voor in allerlei vormen. De functionele eigenschappen, zoals het goed smelten van geraspte kaas, zijn vaak een uitdaging. Foto: Hans Prinsen
De verschuiving van dierlijke naar meer plantaardige en alternatieve eiwitten blijft een belangrijke voedseltrend. Welk artikel in dit thema is in 2022 het meest gelezen?
Waar de meeste plantaardige kaas tot nu toe weinig smaak en voedingswaarde had, komen er nu alternatieven. Bedrijven en onderzoekers zijn bezig de smaak, textuur, functionele eigenschappen en voedingswaarde te verbeteren. Ze verwachten dat de categorie net zo groot kan worden als die van vleesvervangers. Het artikel over de ontwikkelingen in plantaardige kaas staat op nummer 1 in de top 5.
Meest gelezen artikelen in thema Eiwittransitie:
- Ontwikkelingen in plantaardige kaas gaan hard
- Gezondheid krijgt grotere rol in vlees- en zuivelvervangers
- Winsect kweekt meelwormen op lopende band
- Plant-based opleiding voor nieuwe generatie koks
- Microalgen steeds interessanter als voedingsingrediënt
Meest bekeken video:
Bekijk meer video’s in de serie In de keuken met Jos Havekotte