Foto: Has green academy
Studenten van de HAS green academy storten zich op innovatieve food-projecten met reststromen als basis. Tijdens de jaarlijkse HAS Food Experience 2023 hebben zij hun oplossingen gepresenteerd. âReststromen zijn vaak heel goed te gebruiken, het heeft alleen tijd en creativiteit nodig om een oplossing te bedenken.â
Vijf categorieën op HAS Food Experience
De projecten zijn ingedeeld in vijf categorieën: Sustainable alternative proteins, Healthy body and mind, Sustainable sood systems, Unwaste reduce and prevention en Meaningful food innovations. De eerste vier verbonden aan SDG-doelen en de laatste projecten met een bredere invulling. Groepjes studenten of solisten brengen hun concept aan de man en die lopen nogal uiteen. Van lactosevrij ijs tot een snackreep die menstruatieklachten vermindert of chocoladepasta met insecten. Sommige studenten zetten hun merk of concept voort, andere sluiten het na de Food Experience af. Enkele studenten hebben hun project in opdracht van een bedrijf gedaan zoals: Algae Holland, Euroma of MaGie Creations. De studenten hopen natuurlijk dat deze bedrijven verder gaan met het door hen ontwikkelde product of onderzoek.Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends
Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees
Beperk risico's met betere investeringen
Versterk je ketenpositie met de juiste partners
Versnel innovaties met de nieuwste trends
Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.
Wendy Noordzij
Alieke Hilhorst
Chris Polkamp