Archieffoto van aanleg van een voedselbos. - Foto: Van Assendelft
In dit artikel
De provincie Noord-Holland steekt â¬Â 500.000 in korteketenprojecten gericht op duurzaamheid.
Mobiele keuken op het land
Een ander project is The Farm Kitchen. Met een mobiele verwerkingskeuken wordt zo product vanaf het land direct verwerkt tot circa 3.000 maaltijden voor bedrijfsrestaurants. Daarmee wordt 98% aan voedselkilometers gereduceerd. Ook werd geld gestoken (⬠34.942,40) in een modelboerderij voor wijnbouw met boslandbouw (agroforestry).Miljoenen in voedselvisie
De provincie Noord-Holland steekt in totaal in 2023 en 2024 â¬Â 2,7 miljoen in het uitvoeren van een Voedselvisie. Daarmee wordt duurzame teelt nagestreefd met nieuwe verdienmodellen waarbij telers minder afhankelijk zijn van hun keten. Dat kan door bijvoorbeeld neventakken toe te staan. Ook regeneratieve en circulaire teelt worden gestimuleerd. Regeneratief betekent dat bijvoorbeeld de bodem wordt versterkt in plaats van verzwakt door teelten.Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends
Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees
Beperk risico's met betere investeringen
Versterk je ketenpositie met de juiste partners
Versnel innovaties met de nieuwste trends
Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.
Wendy Noordzij
Chris Polkamp
Alieke Hilhorst