Ter Beke maakt onder meer kant-en-klare maaltijden onder het merk Come a casa: lasagnes, pasta's en pizza’s. - Foto: Canva
Het Belgische voedingsbedrijf Ter Beke wil versneld nieuwe plantaardige producten introduceren. Uiteindelijk moet minimaal 15% van de verkochte producten plantaardig of vegetarisch zijn.
Lees ook: Vleeswarenbedrijf Ter Beke ziet winst met 55% krimpen
Aandacht voor verduurzaming
Naast de focus op het ontwikkelen van een plantaardig assortiment, zal er ook aandacht zijn voor het verduurzamen van bestaande producten, de verpakkingen en de productieprocessen. In 2030 moet de uitstoot van broeikasgassen in scope 1 en 2 (directe en indirecte uitstoot) halveren ten opzichte van 2021. Tegen 2024 moet 100% van de energie groen zijn. Het waterverbruik moet met 30% omlaag per ton product ten opzichte van 2022. Tegen 2025 moeten alle verpakkingen recyclebaar zijn en tegen 2024 moet er 20% minder voedselverspilling zijn in vergelijking met 2022.Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends
Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees
Beperk risico's met betere investeringen
Versterk je ketenpositie met de juiste partners
Versnel innovaties met de nieuwste trends
Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.
Alieke Hilhorst
Chris Polkamp
Wendy Noordzij