Skip to content

Nieuwe CEO FrieslandCampina komt van Heineken

FrieslandCampina presenteert vrijdag de opvolger van vertrekkend CEO Hein Schumacher.

Updated on:
Business
Nieuws
Jan Derck van Karnebeek wordt per 1juni CEO van FrieslandCampina. - Foto: FrieslandCampina premium

Jan Derck van Karnebeek wordt per 1juni CEO van FrieslandCampina. - Foto: FrieslandCampina

FrieslandCampina presenteert vrijdag 17 maart de opvolger van vertrekkend CEO Hein Schumacher. Het is Jan Derck van Karnebeek, iemand met een lange carrière bij Heineken.

Van Karnebeek werkte van 1991 tot 2021 bij de bierbrouwer in diverse functies, de laatste zes jaar als Chief Commercial Officer. Daarvoor had hij verschillende functies op het gebied van management, commercie en marketing, in diverse Europese landen en in Hongkong. Na zijn periode bij Heineken leidde Van Karnebeek projecten voor investeringsmaatschappij Carlyle en was hij CEO bij GreenV een internationaal opererende groep bedrijven in de tuinbouwsector en onderdeel van HAL Investments.

Ondernemen met purpose

Sybren Attema, voorzitter van de raad van commissarissen van RFC, noemt Van Karnebeek in een persverklaring ‘een leider met een uitstekende staat van dienst in het realiseren van groei bij diverse bedrijven, in Nederland en internationaal, zowel in ‘business-to-consumer’ als in ‘business-to-business’ omgevingen. Volgens Atttema gelooft de opvolger van Schumacher ‘in ondernemen met purpose waarbij ’people, planet & profit’ centraal staan.’

Beheerders dieren en land

De nieuwe topman spreekt in dezelfde persverklaring ook van een ‘purpose-gedreven’ onderneming, en vindt dat dit de leden van FrieslandCampina goed past. “Ze hebben altijd laten zien dat ze de veranderende behoeften en verwachtingen van de consument en maatschappij ter harte nemen terwijl ze tegelijkertijd als goede beheerders zorgvuldig voor hun dieren, land en boerderij zorgen voor de volgende generatie.” FrieslandCampina heeft vaker een link gehad met de wereld van het bier. In 2015 vertrok toenmalig CEO Cees ’t Hart naar de Deense brouwer Carlsberg. Dit jaar is hij daar gestopt in verband met pensionering.

Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends

Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees

Beperk risico's met betere investeringen

Versterk je ketenpositie met de juiste partners

Versnel innovaties met de nieuwste trends

Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Chris Polkamp

Chris Polkamp

Afbeelding

Wendy Noordzij

Alieke Hilhorst

Alieke Hilhorst

Abonneer vanaf €2,50/week

Snel delen

Afbeelding
Johan Oppewal

chef-redacteur