Skip to content

Londense school zet insecten op het menu

North London Collegiate School, een private meisjesschool, zet voor de leerlingen krekels, sprinkhanen en wormen op het menu.

Updated on:
Nieuws
Innovatie
Als de proef met insecten zoals sprinkhanen en buffalo-wormen verwerkt in gerechten een succes blijkt, blijven ze op het menu staan op de school. - Foto: ANP premium

Als de proef met insecten zoals sprinkhanen en buffalo-wormen verwerkt in gerechten een succes blijkt, blijven ze op het menu staan op de school. - Foto: ANP

North London Collegiate School, een private meisjesschool, zet voor de lunches en diners voor de leerlingen krekels, sprinkhanen en wormen op het menu.

De leerlingen hebben daar tijdens een stemming in grote meerderheid mee ingestemd. De school, waar een jaar € 22.500 per leerling kost, houdt eerst een proef van een paar weken. Als die een succes blijkt, blijven de insecten in de gerechten. Ze worden verwerkt in gerechten als Chinese bami met teriyaki-sprinkhanen of Mexicaanse rijst met buffalo-wormen.

Lees ook de opinie: Krekels met ketchup: zijn kinderen er klaar voor?

“De meisjes zijn de drijvende kracht achter deze veranderingen. Zij staan echt open om allerlei nieuwe dingen te proberen die beter zijn voor de wereld, zelfs als dat betekent insecten eten die een duurzame bron van eiwitten vormen”, zegt Guy Kaye van London School Eco Network. Daarin werken scholen samen in de Britse hoofdstad aan groenere en meer duurzame initiatieven.

Insectenproducten nog duur

De insecten worden geleverd via de website Souschef. Dat bedrijf erkent wel dat zijn producten nu nog duur zijn. Zo kost 15 gram geroosterde krekels meer dan € 3. “Insecten kweken voor menselijke consumptie is meer arbeidsintensief dan de traditionele landbouw. Onze processen zijn nog niet ingesteld op grotere productie.”

Lees ook: Insectensector ervaart obstakels in kapitaal, markt en kosten

Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends

Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees

Beperk risico's met betere investeringen

Versterk je ketenpositie met de juiste partners

Versnel innovaties met de nieuwste trends

Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Afbeelding

Wendy Noordzij

Alieke Hilhorst

Alieke Hilhorst

Chris Polkamp

Chris Polkamp

Abonneer vanaf €2,50/week

Snel delen

Afbeelding
Ruud Peijs

Freelance redacteur