Skip to content

Rotterzwam: teelt op koffieprut verbetert kwaliteit oesterzwam

Bij Rotterzwam gebruiken ze koffieprut letterlijk als nieuwe voedingsbodem om producten op te maken.

Rotterzwam

Foto: Rotterzwam

Bij Rotterzwam gebruiken ze koffieprut letterlijk als nieuwe voedingsbodem om producten op te maken.

Het bedrijf stelt al 14.000 kilo oesterzwammen te hebben gekweekt op koffieresten. Mark Slegers, een van de oprichters van Rotterzwam: “De filosofie van de blauwe economie is dat je inspiratie haalt uit een verhaal, en dat je dat gaat projecteren op de lokale omgeving en gaat kijken welke grondstoffen er geschikt kunnen zijn voor paddenstoelenkweek of andere toepassingen.”

In de vierde aflevering van ‘De Kliekjesketen’ vertelt Mark Slegers over de fascinatie die mensen hebben voor het omzetten van koffiedik naar paddenstoel, maar dat er een stuk kennistekort is over de kweek van schimmels. Rotterzwam probeert de kennis hierover te vergroten en daarmee ook het bewustzijn over reststromen.

Beluister ook de andere afleveringen van ‘De Kliekjesketen’

Snel delen

Chelsey Taken
Chelsey Taken

Voormalig audiovisueel redacteur