Skip to content

VanDrie Group versterkt positie in markt zuivelgrondstoffen

VanDrie Group en zuivelhandelsbedrijf F&F Group willen samen hun positie in de markt voor zuivelgrondstoffen versterken.

Updated on:
Business
Nieuws
VanDrie Group zuivelgrondstoffen

De bedoeling is dat VanDrie Group een meerderheidsbelang neemt in F&F Group terwijl F&F Group op zijn beurt de activiteiten van Schils Food overneemt van VanDrie Group. Foto: Marcel van Hoorn

VanDrie Group en zuivelhandelsbedrijf F&F Group willen samen hun positie in de markt voor zuivelgrondstoffen versterken.

Daartoe is een intentieovereenkomst getekend voor samenwerking. De bedoeling is dat VanDrie Group een meerderheidsbelang neemt in F&F Group terwijl F&F Group op zijn beurt de activiteiten van Schils Food overneemt van VanDrie Group. Door deze samenwerking, die ter goedkeuring voorligt bij de Autoriteit Consument & Markt, krijgen klanten van beide bedrijven toegang tot het gezamenlijke productportfolio.

Actief op de foodmarkt voor zuivelgrondstoffen

Ruth Bouwstra, directeur Corporate Affairs and Quality VanDrie Group, licht toe dat het in de samenwerking alleen om de dairy trading-activiteiten van Schils gaat. Door deze activiteit bij F&F onder te brengen, komt de focus van VanDrie-dochter Schils in Sittard volledig op feed. VanDrie Group is met meerdere dochterondernemingen, zoals Melkweg, Serum Italia, Zoogamma en Eurolat, actief op de foodmarkt voor zuivelgrondstoffen. F&F Group zal bij effectuering van de samenwerking ook onderdeel worden van VanDrie Group.

Zowel humane als dierlijke voeding

VanDrie Group ziet de samenwerking als een mooie kans om de positie in zowel de feed- als foodmarkt te versterken. F&F Group is actief in het produceren, handelen en distribueren van zuivelgrondstoffen voor zowel humane als dierlijke voeding over de hele wereld. De bedrijfsvoering van het familiebedrijf in Zeist wordt in de nieuwe situatie zelfstandig voortgezet onder leiding van CEO Michiel de Boer, die zich langdurig heeft verbonden aan VanDrie Group.

Snel delen