Foto: Nina Slagmolen
In dit artikel
De 100 voedselveranderaars die een plek hadden in de Food 100 2023-lijst kwamen op vrijdag 24 november 2023 met anderen genodigden bij elkaar in Veghel voor een TrendTable-lunchbijeenkomst. De jury selecteerde uit die lijst 6 foodhelden die tijdens de bijeenkomst werden gepresenteerd.
De Spijsbereiders vezorgden een plantaardige vijfgangenlunch, waarin ze de belangrijkste trends en transities in foodservice presenteerden. Zo kwam bijvoorbeeld de trend van boeren op zee voorbij in de vorm van een voorgerecht met zilte groente en zeekraal. Het hoofdgerecht bestond uit aardappel, witlof en een plantaardige slavink. In eerdere TrendTable-bijeenkomste werd al een hybride slavink gepresenteerd. Daarmee werd 3.000 kilo CO2 bespaard. De Spijsbereiders wilden daarmee laten zien dat ook een klein beetje verandering al een behoorlijke impact kan maken.
Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends
Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees
Beperk risico's met betere investeringen
Versterk je ketenpositie met de juiste partners
Versnel innovaties met de nieuwste trends
Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.
Alieke Hilhorst
Wendy Noordzij
Chris Polkamp