Skip to content

Foodhelden 2023 in de spotlight

Ontdek de Foodhelden van 2023: tijdens een inspirerende bijeenkomst in Veghel zijn zes voedselveranderaars gehuldigd voor hun bijdrage aan een duurzamer voedselsysteem. Rabobank onthult hun transitie naar duurzaamheid en introduceert het nieuwe Food Forward platform.

Food100 lunch - Foto: Nina Slagmolen premium

Foto: Nina Slagmolen

De 100 voedselveranderaars die een plek hadden in de Food 100 2023-lijst kwamen op vrijdag 24 november 2023 met anderen genodigden bij elkaar in Veghel voor een TrendTable-lunchbijeenkomst. De jury selecteerde uit die lijst 6 foodhelden die tijdens de bijeenkomst werden gepresenteerd.

De Spijsbereiders vezorgden een plantaardige vijfgangenlunch, waarin ze de belangrijkste trends en transities in foodservice presenteerden. Zo kwam bijvoorbeeld de trend van boeren op zee voorbij in de vorm van een voorgerecht met zilte groente en zeekraal. Het hoofdgerecht bestond uit aardappel, witlof en een plantaardige slavink. In eerdere TrendTable-bijeenkomste werd al een hybride slavink gepresenteerd. Daarmee werd 3.000 kilo CO2 bespaard. De Spijsbereiders wilden daarmee laten zien dat ook een klein beetje verandering al een behoorlijke impact kan maken.

Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends

Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees

Beperk risico's met betere investeringen

Versterk je ketenpositie met de juiste partners

Versnel innovaties met de nieuwste trends

Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Alieke Hilhorst

Alieke Hilhorst

Afbeelding

Wendy Noordzij

Chris Polkamp

Chris Polkamp

Abonneer vanaf €2,50/week

Snel delen

Chris Polkamp
Chris Polkamp

Hoofdredacteur Eiwit Trends