Kaas gemaakt met graseiwit van Grassa. - Foto's: Paulus van Dorsten
In dit artikel
Eiwit is een buzzword. Sportende consumenten kunnen er niet genoeg van krijgen en plantaardige producenten proberen de gouden graal te vinden. Een nieuwe speler in het plantaardige eiwitveld is gras. Is het mogelijk om de koe over te slaan en gras direct te consumeren? Dat is de vraag bij het Low Food Lab Gras.
Het graseiwit is vrij nieuw, al is start-up Grassa er al een aantal jaar mee bezig. Het bedrijf extraheert sap uit gras en dit bevat graseiwit. Het lukt het bedrijf nog niet om geïsoleerde eiwitten te produceren, maar ook in deze vorm kunnen er al toepassingen voor worden verzonnen. Zelf is het bedrijf vooral bezig in de agrarische industrie, maar laat toch al voorzichtig een oog vallen op de humane voeding.
Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends
Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees
Beperk risico's met betere investeringen
Versterk je ketenpositie met de juiste partners
Versnel innovaties met de nieuwste trends
Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.
Chris Polkamp
Alieke Hilhorst
Wendy Noordzij