Skip to content

Nieuwe ingrediënten op de radar als vleesvervanger

Voor het produceren van een vleesvervanger bieden allerlei ‘nieuwe ingrediënten’ kansen. Maar wat zijn hierbij de grootste drempels?

Updated on:
Achtergrond
Innovatie
ingrediënten vleesvervanger premium

Het groene eiwitconcentraat uit waterlinzen dat in verschillende voedingsmiddelen gebruikt kan worden. Foto: Michel Velderman

Voor het produceren van vleesvervangers bieden allerlei ‘nieuwe ingrediënten’ kansen, zoals kikkererwtenextract en waterlinzen. De grootste drempels zijn de goedkeuring als Novel Food en de consumentenperceptie. Welke toegevoegde waarde bieden deze ingrediënten?

Er komen steeds meer nieuwe ingrediënten op de markt, merkt Dennis Favier van Studio Fava. Er zijn volgens hem verschillende triggers waardoor bepaalde ingrediënten ineens veel vaker worden gebruikt, zoals de technologische ontwikkeling en het verloop van patenten. “Er zijn nu verschillende partijen die inzetten op microproteïne. Tot voor kort had Quorn daar patenten op, maar deze zijn verlopen. Daardoor zie je ineens heel veel interesse vanuit andere partijen.”

Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends

Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees

Beperk risico's met betere investeringen

Versterk je ketenpositie met de juiste partners

Versnel innovaties met de nieuwste trends

Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Alieke Hilhorst

Alieke Hilhorst

Afbeelding

Wendy Noordzij

Chris Polkamp

Chris Polkamp

Abonneer vanaf €2,50/week

Snel delen

Afbeelding
Wendy Noordzij

Freelance redacteur