Skip to content

Nieuwe joint venture voor plantaardige melkalternatieven

De joint venture V-Comp Pro richt zich op fabrikanten van plantaardige voedings- en drankconcepten.

Updated on:
Business
Nieuws
Foto: Canva

Foto: Canva

Bierbrouwerijgroep Bitburger Braugruppe en jam- en zoetwarenfabrikant Zentis hebben een joint venture opgericht voor de ontwikkeling van plantaardige melkalternatieven. De joint venture V-Comp Pro richt zich op fabrikanten van plantaardige voedings- en drankconcepten.

De markt voor plantaardige melkalternatieven is in 2022 met 13% gegroeid tot € 552 miljoen, blijkt uit een studie van GFI Europa. Naar verwachting groeit de markt tot 2025 tot ongeveer € 2 miljard. Reden voor beide bedrijven om deze markt te betreden. Ze zien vooral kansen voor melkalternatieven op basis van haver. Deze grondstof, die uit Europa afkomstig is, is daarom de gemene deler binnen de samenwerking tussen de bedrijven.

V-Comp Pro

V-Comp Pro, net als Zentis gevestigd in het Duitse Aken, verkoopt samenstellingen voor een naar eigen zeggen eenvoudige bereiding van plantaardige melkalternatieven. Daarnaast start de joint venture twee eigen productlijnen: Oat Pro en Oat Pro Plus. Alle samenstellingen hebben een bio-certificaat.

De Bitburger Braugruppe realiseerde in 2022 een omzet van € 729 miljoen. Zoetwarenfabrikant Zentis was goed voor een omzet van € 711 miljoen.

Snel delen