Skip to content

HAS Food Experience: van graseiwit tot concept met krekel of jackfruit

Van microbieel tot graseiwit, concepten met krekels of jackfruit; de smaak van de toekomst is divers, toont de HAS Food Experience 2024.

Updated on:
Achtergrond
Innovatie
HAS Food experience 2024 premium

Studenten presenteren concepten voor duurzame plantaardige eiwitten op de HAS Food Experience 2024. - Foto's: HAS Food Experience

Van microbieel tot graseiwit, concepten met krekels of jackfruit, de smaak van de toekomst is divers, toont de HAS Food Experience 2024. Een goede smaak kan de fervente vleeseter verleiden, terwijl een zo smaakloos mogelijke eiwitbron kansen biedt bij hybride producten. In 20 weken tijd bedachten 130 studenten complete voedselconcepten die inspelen op de uitdagingen van de voedselketen.

Net als vorig jaar waren creaties van de studenten van HAS green academy op de HAS Food Experience in Den Bosch ingedeeld in categorieën rondom de duurzaamheidsdoelen: ‘sustainable alternative proteins’, ‘healthy body & mind, sustainable food systems’, ‘unwaste, reduce and prevention’ en de categorie voor overig genaamd ‘Meaningful food innovations’. Een jury bepaalde welk project per categorie een Foodmanship Award verdiende. Wij belichten vijf van de elf concepten die inspelen op het thema sustainable alternative proteins, oftewel duurzame alternatieve eiwitten.

Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends

Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees

Beperk risico's met betere investeringen

Versterk je ketenpositie met de juiste partners

Versnel innovaties met de nieuwste trends

Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Alieke Hilhorst

Alieke Hilhorst

Chris Polkamp

Chris Polkamp

Afbeelding

Wendy Noordzij

Abonneer vanaf €2,50/week

Snel delen