Vion-directeur Willem Cranenbroek was een van de sprekers op het Eiwittransitie Congres 2024. Foto's: Herbert Wiggerman
In dit artikel
Hoe kan de voedingsindustrie de consumenten overtuigen om meer plantaardig te eten? Er is meer samenwerking en innovatie nodig om dat voor elkaar te krijgen.
Innovatie, het is iets wat je vaak hoort als het gaat over transities. Nieuwe ontwikkelingen die consumenten over de streep halen om anders te denken en te doen. Maar wat zijn die innovaties dan en op welke vlakken kan er worden ingespeeld? Op het Eiwittransitie Congres 2024 vertelden ME-AT The Alternative, De Nieuwe Melkboer en Studio Fava over hun innovaties en hun toekomstbeeld. De bedrijven hebben een gemene deler: nieuwe producten van lokale herkomst en steeds meer aandacht voor gezondheid. Over hoe belangrijk de aandacht voor gezondheid is, vertelde voedingswetenschapper Jaap Seidell meer op het congres.
Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends
Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees
Beperk risico's met betere investeringen
Versterk je ketenpositie met de juiste partners
Versnel innovaties met de nieuwste trends
Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.
Wendy Noordzij
Chris Polkamp
Alieke Hilhorst