Balletjes op basis van knolselderij. De balletjes krijgen (nog) geen vinkje in de kokumi-calculator. Foto's: Pauluz@Concrestate
In dit artikel
Hoe maak je knollen en kolen net zo aantrekkelijk als vlees? Experts in voedselcreativiteit gingen met die uitdaging aan de slag voor Low Food Lab. Dat leidde tot indrukwekkende gastronomische hoogstandjes. Maar hoe zit het met de schaalbaarheid? Dat wil ook verwerker Vezet graag weten.
Het is inmiddels bijna een dooddoener: meer groenten en minder vlees op het bord is goed voor onze gezondheid en de planeet. Toch redden de meeste consumenten die aanbeloven 250 gram groenten per dag niet, en is de gehaktbal of het karbonaadje nog altijd het middelpunt van de maaltijd. De knolselderijsteaks en groenteburgers winnen maar mondjesmaat aan terrein. Waarom lukt het maar niet om van groenten de kern van de maaltijd te maken? Het antwoord zit âm volgens de initiatiefnemers van Low Food Lab onder meer in het gebrek aan kokumi bij groenten.
Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends
Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees
Beperk risico's met betere investeringen
Versterk je ketenpositie met de juiste partners
Versnel innovaties met de nieuwste trends
Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.
Wendy Noordzij
Alieke Hilhorst
Chris Polkamp