Skip to content

Florida verbiedt kweekvlees, producenten willen einde aan desinformatie

Florida verbiedt kweekvlees. Producenten noemen het verbod het inperken van de vrije keuze. Upside Foods start een tegencampagne.

Updated on:
Achtergrond
Innovatie
Florida verbiedt kweekvlees premium

Upside Foods, een van de twee producenten die in de VS kweekvlees mag verkopen, heeft een campagne opgezet om consumenten ervan te overtuigen dat de overheid in Florida een verkeerde keuze heeft gemaakt. - Foto: Upside Foods

De Amerikaanse staat Florida heeft officieel de verkoop en productie van kweekvlees verboden in de staat. Dat stuit op de nodige weerstand van kweekvleesproducenten die het verbod ‘het inperken van de vrije keuze’ noemen.

Op 1 mei 2024 tekende gouverneur Ron DeSantis de wet die kweekvlees verbiedt. Het is hiermee de eerste Amerikaanse staat die daadwerkelijk een streep zet door gecultiveerd vlees. DeSantis: “Ga maar ergens anders heen met nep-labvlees. In Florida doen we dat niet.” De staat wil hiermee de veehouderij beschermen en de ‘integriteit van de Amerikaanse landbouw’. In een verklaring over het verbod schrijft de gouverneur hiermee acties te nemen om het plan om mensen te forceren kweekvlees en insecten te eten van het Wereld Economisch Forum te stoppen.

Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends

Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees

Beperk risico's met betere investeringen

Versterk je ketenpositie met de juiste partners

Versnel innovaties met de nieuwste trends

Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Chris Polkamp

Chris Polkamp

Afbeelding

Wendy Noordzij

Alieke Hilhorst

Alieke Hilhorst

Abonneer vanaf €2,50/week

Snel delen

Alieke Hilhorst
Alieke Hilhorst

Redacteur