Skip to content

Vezels: het nieuwe eiwit

Het bereiken van de eiwittransitiedoelen is extreem uitdagend. De sleutel tot succes: vezels. Per definitie plantaardig en goed voor de gezondheid.

Updated on:
Column
Innovatie
Vezels het nieuwe eiwit premium

Vezelrijk voedsel. Vezels zijn plantaardig en goed voor de gezondheid. - Foto: Canva/bit245

In mijn tijd bij plantenvleespionier Ojah stond textuur centraal. Overtreffen van het malse mondgevoel van kip, varken, rund, we gingen ervoor. En het lukte.

De extrusiekunstenaars in Ochten creëerden met meel en water een vezelachtige structuur die zijn gelijke niet kent. Tot oma’s legendarische draadjesvlees aan toe. Heerlijk zoals het nog even tussen je tanden blijft zitten.

Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends

Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees

Beperk risico's met betere investeringen

Versterk je ketenpositie met de juiste partners

Versnel innovaties met de nieuwste trends

Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Alieke Hilhorst

Alieke Hilhorst

Chris Polkamp

Chris Polkamp

Afbeelding

Wendy Noordzij

Abonneer vanaf €2,50/week

Snel delen

Jeroen Willemsen The Protein Community
Jeroen Willemsen

Innovation Lead Protein Shift Foodvalley NL