Skip to content

F&A Next: groei alternatieve eiwitten zit in opschalen en hogere productkwaliteit

Voor de groei van alternatieve eiwitten zijn efficiënte opschaling van de keten en producten van hogere kwaliteit nodig.

Updated on:
Business
Achtergrond
groei alternatieve eiwitten premium

Jord Science wint de Feike Sijbesma Sustainable Innovation Award 2024. Foto: F&A Next

Voor de groei van alternatieve eiwitten zijn efficiënte opschaling van de keten en producten van hogere kwaliteit nodig. Tijdens het event F&A Next gaat het om kennisdeling over productontwikkeling, investeringen ophalen en samenwerkingen aangaan binnen de keten.

Nadat de groei in vleesvervangers een plateau bereikte en het investeringsklimaat verslechterde in 2022 begon de zoektocht naar een nieuw vliegwiel voor alternatieve eiwitten. En, zoals onderzoeksjournalist Jeroen Smit zegt tijdens zijn openingspresentatie op F&A Next, is er meer moed nodig om dat vliegwiel een zwengel te geven. “CEO’s van grote voedselbedrijven zijn getraind om elke dag veel beslissingen te nemen, maar niet getraind om keuzes te maken.” Ze zijn CEO geworden, stelt Smit, omdat ze excellerende schapen waren. Ze acteren binnen de wensen van de kudde. Radicale keuzes maken, omdat het aansluit op authentieke zorgen over wat er misgaat in het voedselsysteem, is volgens Smit nu nodig.

Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends

Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees

Beperk risico's met betere investeringen

Versterk je ketenpositie met de juiste partners

Versnel innovaties met de nieuwste trends

Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Afbeelding

Wendy Noordzij

Chris Polkamp

Chris Polkamp

Alieke Hilhorst

Alieke Hilhorst

Abonneer vanaf €2,50/week

Snel delen