Skip to content

The Seaweed Company haalt investering op

Nederlandse The Seaweed Company (TSC) heeft een investering opgehaald om de internationale ambities te ondersteunen.

Updated on:
Business
Nieuws
the seaweed company investering

Edwin Sneekes (links) en Joost Wouters zijn twee van de oprichters van The Seaweed Company. Foto: Roel Dijkstra

Nederlandse The Seaweed Company (TSC) heeft een investering opgehaald om de internationale ambities te ondersteunen. Om welk bedrag het gaat, is niet bekendgemaakt.

Met de investering wordt onderzoek naar de internationale productie van Nederlandse biostimulanten gefinancierd. Die stimuleren de groei van zeewier en verbetert de weerstand van de plant. TSC wil Europees marktleider worden voor de duurzame, kosteneffectieve en betaalbare verwerking van zeewierextracten. De investeerder is Invest International, een impact investeerder namens de overheid. Invest International voorziet dat TSC een oplossing heeft voor mondiale problemen.

Zeewier burger

TSC legt zich toe op verschillende markten: landbouw, diervoeding en humane voeding. Het zeewierextract kan bijvoorbeeld gebruikt worden als bemesting van landbouwgrond. Voor voeding heeft TSC een vleesverrijker ontwikkeld: SeaMeat. Een mix van gedroogd zeewier kan toegevoegd worden aan bijvoorbeeld gehakt. Dit hybride product is al te koop bij Belgische supermarkt Bio Planet.

Snel delen

Alieke Hilhorst
Alieke Hilhorst

Redacteur