Aleph Farms wil met de opgehaalde miljoenen snel zijn gecultiveerde whole-cuts commercialiseren Foto: Aleph Farms
In dit artikel
De Israëlische producent van gecultiveerd vlees Aleph Farms heeft $29 miljoen opgehaald. Het bedrijf gaat met deze miljoenen zijn productiefaciliteiten uitbreiden en de efficiëntie van het productieproces verbeteren.
De financieringsronde omvat $22 miljoen via een Simple Agreement for Future Equity (SAFE) en $7 miljoen van bestaande investeerders. De komende maanden verwacht het bedrijf nog eens $10-15 miljoen aan extra financiering binnen te halen.
Uitbreiding en geoptimaliseerde productie
Aleph Farm breidt zijn pilotfaciliteit in Rehovot, Israël, uit en ontwikkelt de middelgrote productiesites in Europa en Azië verder. Deze nieuwe locaties zullen opereren volgens het geoptimaliseerde ‘1.2’-productieplatform. Bij dit platform vindt celproliferatie en -differentiatie in één bioreactor plaats. Dit proces elimineert de noodzaak van steigers en secundaire weefselbioreactoren. Dit maakt de productie van dikkere whole-cut steaks (hele-spiervlees) efficiënter.
Kostenverlaging en schaalvoordelen
Aleph Farms meldt een indrukwekkende kostenreductie van 97% sinds 2020, mede dankzij een afgerond tweejarig R&D-programma. Het bedrijf richt zich op productiekosten van €28 per kilo op middelgrote schaal. Op grote schaal kan de prijs verder verlaagd worden met €13 tot €14 per kilo op grotere schaal.
Snelle commercialisatie
CEO en medeoprichter Didier Toubia wil de eerste Aleph Cut gemaakt met dit geoptimaliseerd productieproces commercialiseren. “Dit vormt de basis voor de wereldwijde opschaling van ons bedrijf,” aldus Toubia.
Internationale uitbreiding en regelgeving
Aleph Farms herziet zijn regelgevende aanvragen in Israël, het Verenigd Koninkrijk, Zwitserland en Thailand om het geüpdatete productieproces te reflecteren. In Israël heeft het bedrijf al een eerste goedkeuring ontvangen. In het thuisland zal Aleph Farms waarschijnlijk binnen zes maanden de eerste gecultiveerde rundvleesproducten lanceren.
Lees ook: Wat is de toekomst van kweekvlees?